På gång

Vägen till självhushållning

Låt dig inspireras och få idéer till just din väg mot självhushållning; allt ifrån att göra egna teer och odla grönsaker på den lilla täppan till att kanske ha en gård med både djur och odlingar i lite större skala.

Under tre träffar får du tillfälle att lära dig lite om mycket. Första träffen går vi igenom teori kring självhushållning – odling, kretslopp, djur m.m. – för att de resterande gångerna göra besök på Vreta Gård och Tulltorp. Båda gårdarna har odlingar för självhushållning samt djur. Kursledare är Eva (Tulltorp) och Annette (Vreta Gård).

Träff 1: Vi träffas på Vreta Gård där vi startar med teori kring självhushållning. Vi kommer att vara i skogen på gården där det finns ett vindskydd som ger skydd för eventuellt regn och vind och som har bekväma sittplatser. Utedass finns. Vi kommer också att gå igenom några ätbara växter i skogen.

Träff 2: Nu gör vi studiebesök hos Eva och Sandra på Tulltorp. Här får du mycket inspiration kring odling på olika sätt. Eva och Sandra förädlar grönsaker och hade förra sommaren grisar som markberedare. Eva brinner också för förädling av trä och har nyligen startat igång med sitt företag där hon tillverkar olika bruksföremål i trä från den egna skogen.

Träff 3: Sista träffen är vi tillbaka på Vreta Gård igen, en djurgård som är lite större än Tulltorp men som också sakteliga utökar och hittar vägar till att bli mer och mer självförsörjande på även grönsaker. Annette håller sedan flera år får- och hönskurser, är utbildad naturguide och håller även kurser i hemberedskap (hur man klarar längre kriser i samhället, såsom elavbrott).

Vi träffas tre fredagar, kl. 13.00-17.00 (vi planerar även att ha 1-dagskurs, heldag, hör av dig vid intresse)
Datum: 18 maj, 25 maj och 1 juni 2018
Båda gårdarna ligger i Bred, 1,5 mil NV om Enköping
För anmälan och mer info: Annette Westerberg info@vreta-gard.se
Max 8 deltagare, minst 4
Pris: 1500 kr

Hör av dig om du har frågor:)

Eva & Annette

På sociala medier finns mer att läsa om våra gårdar:
Annette på Vreta gård: facebook  och instagram
Eva på Tulltorp: facebook ochinstagram-ToT, instagram-Tulltorp